Descifrat el vocabulari etrusc

Fins ara, molts dels aspectes de la cultura etrusca havien estat un misteri. No obstant, podem dir que de mica en mica i gràcies a la intervenció d’arqueòlegs i especialistes en l’estudi de la llengua etrusca, hem aconseguit donar un pas endavant en la història del passat. La majoria de la informació que es coneixia provenia de l’àmbit funerari i amb la col·laboració d’altres institucions i tenint com a base les interpretacions i traduccions anteriors s’ha aconseguit descifrar 16.000 paraules i els números fins al 96. Ho he trobat en aquest article de la pàgina Terrae antiqvae i penso que és una informació interessant. També inclou una entrevista a Enrico Benelli, del «Institut de Civilitzacions i el Mediterrani italià, CNR», qui ha estat un dels promotors en la traducció del vocabulari etrusc. Ha publicat, a més a més, un llibre anomenat «Thesaurus» amb tots els termes de la llengua que es coneixen fins ara.
Penso que aquesta és una noticia important ja que ens permet ampliar els coneixements sobre el passat i en aquest cas, sobre una cultura que encara viu sota el misteri.
Futura arqueóloga.
Esta entrada fue publicada en Actualidad, Arqueologia, Historia Antigua y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Descifrat el vocabulari etrusc

  1. Una bona notícia, sens dubte! Penso que si s’aconsegueixen desxifrar els secrets d’aquests poderosos veïns dels romans, de retruc descobrirem noves dades sobre la història de Roma, especialment sobre l’època d’hegemonia etrusca en la monarquia. Qui sap si finalment se sabrà exactament una altra versió sobre l’expulsió de Tarquini el Superb…

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s